Info / FAQ / Villkor

Vilka betalningsalternativ erbjuder ni?

SHOPIFY PAYMENTS

Du betalar enkelt och säkert via Shopify Payments. De erbjuder köp med Visa, Mastercard, Amex, Maestro och även med Klarna samt med Apple Pay och Google Pay

KLARNA

Via Shopify Payments kan du välja Klarna som betalningsalternativ. För att veta mer om Klarna så hänvisar vi till deras hemsida.

Priser & Villkor.

Alla priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms, för närvarande 25%. 

Vi äger rätt att ändra priser på hemsidan utan föregående avisering, avtalat pris gäller om inget annat särskilt överenskommits.  Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Avgift för frakt och betalning kan tillkomma vid beställning. Den totala kostnaden beräknas i kassan vid beställning där det framgår vilka frakt- samt betalsätt som är valbara samt kostnader för dessa

Behöver jag registrera ett konto hos för att handla?

Nej, men det är alltid bra att registrera sig då du kan se all din orderhistorik samt följa dina beställningar på ett enkelt och smart sätt.

Vilka skickar ni era beställningar med?

Vi skickar alla ordrar med Postnord eller DHL. Beroende på vart du bor i landet och hur stort paketet är så tycker vi det är bäst att kunna ha båda att tillgå så vi kan ge dig som kund bästa alternativet.

Kom ihåg att ange ditt telefonnummer vid utcheckningen så du erhåller ett sms när det paketet kommer. 

Vad är leveranstiden och vart levererar ni?

Normalt tar det ca 1-6 vardagar att erhålla en beställning från oss beroende på vart du befinner dig i landet. Vårt lager ligger i Stockholm, och det är därifrån vi skickar ut alla ordrar. Vi skickar endast inom Sverige.

Din beställning levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställningen, alternativt levereras paketet till ett ombud/utlämningsskåp.

Avgift för outhämtad försändelse

Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 250 kronor inklusive moms. Om du valt faktura som betalsätt för beställningen kommer kostnaden för outhämtat paket läggas på din faktura, om du redan har betalat din beställning kommer avgiften dras från din återbetalning. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka de frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämtar ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp.

Jag har gjort en felbeställning eller fått fel storlek/färg, hur gör jag?I

Om du vill returnera eller byta en vara du beställt så kontakta oss via vårt kontaktformulär som du hittar HÄR! 

Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka något. Vi är Inte ansvariga för frakten vid returer, men om du vill ändra storlek eller om vi skickat fel så kontakta oss via vårt formulär och glöm inte att ange ditt beställningsnummer som du erhöll när du beställde produkten.

Försenad / transportskadad leverans:

I det fall din beställning inte kommit fram inom utsatt leveranstid ber vi dig kontakta oss. Om försändelsen skadats under leverans ber vi dig att vända dig till transportföretaget direkt i första hand innan du kontaktar oss så snart du upptäckt skadan för reklamation. Vid synlig skada ber vi dig att inte ta emot/ hämta ut paketet utan istället kontaktar oss. Om paketet är mottaget så ber vid dig spara emballaget som beställningen var förpackad i och kontaktar transportföretaget direkt i första hand innan du kontaktar oss.

Produkter & sortiment.

Alla produkter som erbjuds här på http://www.hejhejskate.se är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska eller engelska om det krävs för produktens användande.

Vid användning av köpt produkt inte sker efter normala säkerhetsföreskrifter, så kan INTE vi som företag eller själva produkten hållas skyldig.

Jag vill komma i kontakt med er, hur gör jag?

Enkelt, klicka bara HÄR så kommer du till vårt kontaktformulär. Vi återkommer så snabbt vi bara kan.

Vad gäller under vissa reor, som t.ex. Black Friday?

Under våra speciella REA dagar så handlar du precis som vanligt, dock så måste det ibland eventuellt anges en rabattkod vid utcheckning för att erhålla rabatten. Ibland sker rabattuträkningen automatiskt när du uppdaterar din kundkorg. Du hittar eventuella rabattkoder på vår instagram eller i någon utav våra annonser. OBS! Kom ihåg att vid Rea så gäller Inte returrätten samt ångerrätten! Om du beställt fel storlek så kontakta oss direkt så ska vi se om varan finns kvar i din rätta storlek, men inget vi lovar och kan garantera. Men om varan finns i en t.ex. annan storlek så får du självklart göra ett byte, dock får du stå för kostnaden vid både retur- och återfrakten själv. Om det är så att du skulle vilja byta ett plagg så kontakta oss via vårt kontaktformulär som du hittar Här!

REKLAMATION

Enligt Konsumentköplagen har du rätt att reklamera en produkt inom 3 år från att du tog emot varan, förutsatt att produkten var felaktig vid själva leveranstillfället. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till dig (se Leveransavsnittet längre upp). En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan dig och oss eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. 

Fel som uppstått på grund av skada som du själv har orsakat räknas inte som ursprungsfel. 

Vi rekommenderar dig att alltid undersöka produkten när den levererats och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts / borde ha upptäckts och inom skälig tid. Kontaktar du oss inom 2 månader från att du upptäckt felet räknas det som att du anmält felet inom skälig tid. Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att varan mottagits har du ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. 


Du anmäler din reklamation till oss antingen via vårt Kontaktformulär.

För snabbare hantering av din reklamation ber vi dig att sända in ett par bilder där problemet syns på ett tydligt sätt samt att du skriver med en kort beskrivning av hur felet uppstod/ upptäcktes. I det fall vi vill ta tillbaka varan för bedömning av reklamationen kommer vi att sända dig en förbetald retursedel, retursedeln sänds ut antingen per post eller epost så att du enkelt och smidigt kan sända tillbaka varan för bedömning. 

Om reklamationen bedöms godkänd har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation ska du hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. 

Vi förbehåller oss rätten att neka en ogiltig reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig enligt gällande lagstiftning. 

Vid ersättning/ återbetalning görs detta så snart som möjligt, dock som längst inom 14 dagar från att reklamationen behandlats och godkänts. Vid återbetalning betalas pengarna tillbaka beroende på hur du betalat ordern från start.

Övrigt

Vid reklamationer där återbetalning blir aktuell kan avdrag göras på varans värde beroende på dess ålder eller hur använd den är sedan köptillfället. I regel gäller 20 % avdrag per år gällande hårdvara och 30 % per år gällande kläder och accessoarer.

Varor som gått sönder vid ”hård” användning är i regel inte en godkänd reklamation. T.ex. om du testat ett trick eller hoppat ner/upp på något och i och med det uppstått ett ”fel” så varan gått sönder.

Vid eventuell tvist som vi inte lyckas lösa har du möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden för att få ditt ärende prövat. Vi följer alltid deras rekommendationer. 


ARN: www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden,
Box 174
101 23 Stockholm

Förbehåll

Vi reserverar oss för slutförsäljning, felaktig information om en varas lagersaldo, eventuella skriv- och bildfel i produktbeskrivningen samt felaktiga priser.

Hävningsförbehåll

Vi förbehåller oss rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på https://www.hejhejskate.se. Vidare förbehåller vi oss rätten att annullera beställningar avsedda för vidareförsäljning. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från oss.

Ändringsförbehåll

Vi förbehåller oss rätten att utan avisering ändra innehållet på https://www.hejhejskate.se, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan oss och kund.

Ansvarsförbehåll

Vi som företag skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, vår verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.

ANSVARSBEFRIELSE

Force Majeure

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför vår kontroll och som vi inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall vi ha rätt att frånträda våra skyldigheter i detta avtal. Vid sådan händelse skall vi som företag ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar

Vi ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på www.hejhejskate.se.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder

Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där vi inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har vi rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från oss.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar

Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har vi rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från oss.

Reservation för leveransförsening utanför vår kontroll

Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför vår kontroll, skall inte vi anses ansvariga för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från oss såvida inte annat särskilt avtalats mellan oss och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.

Personuppgifter

Eventuella personuppgifter som kunden lämnar till oss kommer att behandlas i enlighet med gällande lagstiftning.

ÖVRIGT

Polisanmälan 

Vi polisanmäler alla bedrägerier och bedrägeriförsök.

Diskrepans mellan olika publikationer

Om det föreligger skillnader mellan uppgifter på www.hejhejskate.se och andra publikationer skall de uppgifter som anges på www.hejhejskate.se ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken

Allt material som publiceras på https://www.hejhejskate.se, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan vårt uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte

All information på www.hejhejskate.se, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. Vi ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

Cookies

Cookies, "kakor", är små textfiler som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. Vi använder cookies i syfte att förbättra för dig och anpassa innehåll till dig genom att analysera hur du använder vår webbplats. Om du använder vår webbplats utan att ändra cookieinställningarna, godkänner du vår Cookiepolicy.

Tvist

Tvist mellan oss och dig som kund prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer vi följa nämndens beslut.

 

FÖRETAGET

hejhejskate.se - en del av Snowbeast Distribution AB, Lugnets Allé 41, 12065 Stockholm. Org Nummer: 559052-6652 mail: shop(a)hejhejskate.se